Castelul Peleș, Sinaia
Este probabil cel mai frumos castel din România și unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa. Castelul Peleș a fost reședința de vară a regilor României, construit la dorința regelui Carol I al României.
Acces cu mașina, prin Sinaia.
Castelul Cantacuzino, Bușteni
Construit de Grigore Cantacuzino în 1911, castelul este înconjurat de un parc cu alei spre grotă , cascade și fântâni arteziene. Peisajul este superb. Castelul include un restaurant și găzduiește frecvent concerte și expoziții de artă.
Acces cu mașina, prin Zamora, Bușteni.
Mânăstirea Sinaia, Sinaia
Este supranumită „Catedrala Carpaților” și este inclusă în Lista monumentelor istorice din România. A fost zidită în 1695 de către marele spătar Mihai Cantacuzino, închinată Sfintei Fecioare Maria la întoarcerea dintr-un pelerinaj la Muntele Sinai.
Situată într-un cadru natural feeric, mânăstirea reprezintă certificatul de naștere al orașului Sinaia.
Acces cu mașina, prin Sinaia.
Mânăstirea Caraiman, Bușteni
Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” – Caraiman este o mănăstire ortodoxă, înființată în anul 1998, la inițiativa Preacuviosului Părinte Gherontie Puiu.
Este situată pe Valea Prahovei în orașul Bușteni, la poalele Munţilor Bucegi, într-o poiană care are în mijlocul ei un brad cu o formă aparte.
Accesul se poate face cu mașina.
Piața Sfatului, Brașov
Este centrul vechi al orașului Brașov, probabil cel mai cunoscut și vizitat loc al orașului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice și concerte în aer liber. În apropierea pieței se află Biserica Neagră, bastioanele Fierarilor și Graft, turnurile Turnul Alb și Turnul Negru precum Poarta Șchei, Poarta Ecaterinei.
Acces cu mașina, prin Brașov.