Activități sportive la Escapade Adventure Park, Bușteni
Tabără de activitate sportivă în aer liber. Include trasee de cățărări în copaci și tiroliene, tir cu arcul, paintball, jeep-safari.
Accesul până la parc cu mașina, totuși nu este recomandat pe vreme ploioasă.
Drumeție prin pădure la Cascada Urlătoarea, Munții Bucegi, Bușteni
Cascada Urlătoarea este o cascadă formată de pârâul Urlătoarea, în apropierea orașului Bușteni, aflată la altitudinea de 1.100 m, în apropierea traseului turistic care duce din Bușteni spre Platoul Bucegi pe Valea Jepilor.
În afara principalei căderi de apă de 15 metri, există și alte căderi de apă mai mici, desfășurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică.
Accesul se poate face numai pe jos, din Bușteni sau direct din Poiana Țapului.
Drumeție montană la Babele și Sfinx, Munții Bucegi, Bușteni
Babele și Sfinxul sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2.292 m), situat în masivul Bucegi.
Accesul este posibil cu telecabina Bușteni-Babele din Bușteni sau cu piciorul de la Bușteni pe Valea Jepilor sau pe creasta Bucegilor de la cabana Piatra Arsă.
Drumeție montană la Crucea din Caraiman, Munții Bucegi, Bușteni
Oficial „Crucea Eroilor Neamului” este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial.
Până la Cruce este drum de 30 minute pe jos pornind de la Babele.
Drumeție în pădure
La numai câteva minute de Vila Mara Bușteni se află pădurea din Piatra Arsă. Potecile duc spre Zamora, Bușteni sau Cumpătu, Sinaia.
Acces pe jos, totuși nu este recomandat pe vreme ploioasă.
Ski la pârtiile din Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal și Poiana Brașov
5 stațiuni se află în zona Vilei Mara Bușteni, fiecare cu pârtii de ski pe diferite niveluri de dificultate. Asta face ca vila să fie o locație ideală pe cei care vor să schieze de dimineața până seara, cu cazare într-o zonă liniștită.